Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon recept
A Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon hozzávalói:4 csirkemellfilé
20 dkg aszalt paradicsom
20 dkg mozzarellagolyó
1 csokor újhagyma
olaj
bazsalikom
őrölt bors
só
50 dkg spenót
6 cikk fokhagyma
2 evőkanál vaj
őrölt bors
só
A Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon elkészítési módja:
A töltelékhez karikázzuk fel az újhagymát, egy kanál olajban pirítsuk meg, majd szórjuk bele az összevágott aszalt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bazsalikommal, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a lecsepegtetett mozzarella-golyócskákat. A csirkemellekbe hosszanti irányban vágjunk zsebeket, kívülről sózzuk, borsozzuk, belül pedig töltsük meg a raguval. Fogvájóval zárjuk le, és kiolajozott tűzálló tálban, 170 °C-on 25 perc alatt süssük készre. A körethez tisztítsuk meg a parajt, kevés vajban pároljuk meg, közben sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítsük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. nov. 3. 19:07
A mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon elkészítési módja és hozzávalói.