Parmezános grillezett padlizsán recept
60 perc
Kalóriaszegény
251 kcal
1 kg padlizsán
40 dkg paradicsom (hámozott)
1 darab mozzarellagolyó
5 dkg parmezán sajt (reszelt)
1 kisebb darab vöröshagyma
1 csokor bazsalikom
olívaolaj
őrölt bors
só
A Parmezános grillezett padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánt hosszában vágjuk fél centis szeletekre, és sózzuk meg. Az apróra vágott hagymát az olajban dinszteljük meg, szórjuk bele az összevágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és fôzzük 10 percig. Szórjuk bele a felaprított bazsalikomot, és jól keverjük össze. Mossuk le a padlizsánszeleteket, és süssük meg roston. A szeletek felével béleljünk ki négy kis formát. Tegyünk rájuk egy réteg paradicsomszószt, szórjuk meg a felkockázott mozzarelával, aztán ismét egy réteg padlizsánt, majd a szószt, a mozzarellát, végül fedjük le a maradék padlizsánnal, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük 180 °C-ra elômelegített sütôbe, és süssük 30 percig. Amikor kész, hagyjuk kihûlni, és a formából tányérra borítva, a maradék szósszal kínáljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. júl. 8. 23:02
A parmezános grillezett padlizsán elkészítési módja és hozzávalói.