Brokkolis quiche recept
95 perc
548 kcal
A tésztához
25 dkg liszt
csipetnyi só
12,5 dkg vaj
A töltelékhez
60 dkg brokkoli
4 tojás
2-2 dl tejszín és tej
10 dkg reszelt ementáli sajt
szerecsendió
őrölt bors
só
A Brokkolis quiche elkészítési módja:
A tésztához a lisztet a sóval és a kis darabokra vágott vajjal gyorsan összedolgozzuk, hozzáadunk annyi hideg vizet, amennyit felvesz, majd golyót formálunk belőle. Liszttel meghintjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A brokkolit rózsáira szedjük, és lobogó vízben 2 percig főzzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, majd hideg vízzel leöblítjük. A tojásokat a tejszínnel és a tejjel habosra keverjük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A tésztát kivajazott tortaformába simítjuk, a brokkolirózsákkal megrakjuk, ráöntjük a tojáskrémet, és meleg sütőben készre sütjük. A formából tálra borítjuk, és melegen vagy langyosan kínáljuk.
A szerecsendióval csak óvatosan, erős ize van...
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. júl. 8. 03:26
A brokkolis quiche elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.