Nagyon fini rakott palacsinta recept
A Nagyon fini rakott palacsinta hozzávalói:Tésztához:
fél liter tej
10dkg liszt
2 tojás
édesítő vagy cukor ízlés szerint
csipetnyi só
Töltelékhez:
2szer fél liter tej
1 csomag csokis puding
1 csomag tejszínes puding
1 üveg nutella
édesítő vagy cukor ízlés szerint
A Nagyon fini rakott palacsinta elkészítési módja:
Keverd el a két tojást majd keverd össze a tejjel. Tedd bele az édesítőt vagy oldd fel benne a cukrot és sót, majd adj hozzá annyi lisztet amennyivel jó híg palacsinta tésztát tudsz készíteni. Ezután süsd ki a palacsitna tésztát, nagyjából olyan 15öt fogsz kapni az alapanyagból. Ha meg vagy tedd félre őket pihenni, kihűlni és kezdj neki a pudingoknak. Jobb ha picit kevesebb tejjel csinálod és így kevésbé lesz folyós, ha majd fel kell kenned. A pudingot is hagyd hűlni. Ha már úgy érzed készen állnak az összerakáshoz, akkor egyszerűen szedd szét a palacsinta lapokat és kend meg egyik felüket különböző krémmel.(1 nutella, 1csoki puding, 1 tejszín puding) Így, egymásra rakott állapotban tedd be az egészet a hűtőbe és hagyd ott kb. egy napig. Ha nagyon nem bírod nélküle,akkor ezt az időt fél napra lehet csökkenteni. Ha jól lehűlt akkor vágd fel mint egy törtán és szervírozd csinos kis tányérokon, mandulával díszítve.
Ez egy egyszerűen elkészíthető, rendkívül finom desszert, amit ha édesítővel és teljes kiőrlésű liszttel csinálsz még egészséges és nem hizlaló kaja lesz (nem veszti élvezeti értékét;Norbi szernint 2es kód).
Sok szerencsét hozzá és egészségedre!:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0804d3c482, 2009. jan. 27. 19:22
A nagyon fini rakott palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.