Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtos mandulás csirke recept

Sajtos mandulás csirke recept

A Sajtos mandulás csirke hozzávalói:
2közepes méretű csirkemell
10 dkg bacon szalonna
400g tejföl
20dkg trappista sajt
10dkg vágott mandula
só,bors


A Sajtos mandulás csirke elkészítési módja:
Először is szükséged lesz egy kör alakú tűzálló lábasra, amit a sütőbe is be tudsz tenni. Az aljára fektesd szépen a bacon szeleteket, úgy hogy az egész alját ellepje. Majd reszeld le mind az összes sajtot. Egy keveset tegyél belőle félre (ez majd a tetejére kell) a többit pedig keverd össze a tejföllel, ízesítsd sóval, borssal. A csirkemellet vágd fel apró csíkokra és fektesd a baconre, és szórd meg borssal és sóval azt is. Utána egy réteg mandula jön, majd rétegelheted rá a sajtos tejfölt is. A tetejét a maradék sajttal szórd meg és az egészet tedd be a sütőbe, kb. fél órára közepes hőfokon.

Az egyik kedvenc ételem, még nagyon régen egy wellness újságban találtam, szóval ez valószínű egy kevésbé hizlaló kaja, különben nem rakták volna be egy ilyen újságba. Tehát lehet enni nyugodtan kedves fogyókúrázók.
Gombás-hagymás rizset ajánlok mellé köretkét. Szerintem ezzel a kombinációval lehet belőle a legtöbbet kihozni.
Elkészítése nagyon egyszerű, még nekem is elsőre sikerült.


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtos mandulás csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook