Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamellás sajttorta (amilyen a Mccaféban van) recept

Karamellás sajttorta (amilyen a Mccaféban van) recept

A Karamellás sajttorta (amilyen a Mccaféban van) hozzávalói:
Tésztához:
25dkg teljes kiőrlésű keksz
15dkg vaj

Krémhez:
750g tejszínes natúr krémsajt
cukor
másfél kanál liszt
3 tojás
70g tejföl
vaníliaaorma
1 zacskó tejkaramella


A Karamellás sajttorta (amilyen a Mccaféban van) elkészítési módja:
Először a tésztát kell megcsinálni, ami abból áll, hogy a kekszet megdarálod és összekevered a megolvasztott vajjal. Utána kibélelsz egy tortaformát sütőpapírral és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöd. Ha kész tedd félre, hogy langyossá váljon, és készítsd el a krémet. A krémsajtot keverd el a cukorral, liszttel, tejföllel, ízesítsd vaníliával, majd a 3 tojást egyenként tedd bele. Robotgéppel keverd habosra, és oszlasd el a megsült piskóta tetején. Az egészet rakd újra a sütőbe és még 60 percig süsd. A tejkaramellát vágd apró darabokra, és kb. a 40.ik sütési percnél szórd a torta tetejére. Ha megsült, akkor egy napig hűtőben a helye, hogy kellőképpen megdermedjen, mert csak akkor tudod felvágni.

Az egyik kedvenc tortám, aminek elkészítése kevés időt igényel és mégis talán a legfinomabb süti a világon.
Krémsajtból leginkább a Parmalatot ajánlom, mert ennek az íze van a legközelebb a valódihoz és még az ára is barátibb, mint mondjuk a Mascarponéé.
Mikor kiveszed a tortát a sütőből, még folyós lesz a teteje, de ne aggódj, mert ha megdermed, könnyű lesz szeleteket vágni belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamellás sajttorta (amilyen a mccaféban van) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook