Karamellás sajttorta (amilyen a Mccaféban van) recept
A Karamellás sajttorta (amilyen a Mccaféban van) hozzávalói:Tésztához:
25dkg teljes kiőrlésű keksz
15dkg vaj
Krémhez:
750g tejszínes natúr krémsajt
cukor
másfél kanál liszt
3 tojás
70g tejföl
vaníliaaorma
1 zacskó tejkaramella
A Karamellás sajttorta (amilyen a Mccaféban van) elkészítési módja:
Először a tésztát kell megcsinálni, ami abból áll, hogy a kekszet megdarálod és összekevered a megolvasztott vajjal. Utána kibélelsz egy tortaformát sütőpapírral és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöd. Ha kész tedd félre, hogy langyossá váljon, és készítsd el a krémet. A krémsajtot keverd el a cukorral, liszttel, tejföllel, ízesítsd vaníliával, majd a 3 tojást egyenként tedd bele. Robotgéppel keverd habosra, és oszlasd el a megsült piskóta tetején. Az egészet rakd újra a sütőbe és még 60 percig süsd. A tejkaramellát vágd apró darabokra, és kb. a 40.ik sütési percnél szórd a torta tetejére. Ha megsült, akkor egy napig hűtőben a helye, hogy kellőképpen megdermedjen, mert csak akkor tudod felvágni.
Az egyik kedvenc tortám, aminek elkészítése kevés időt igényel és mégis talán a legfinomabb süti a világon.
Krémsajtból leginkább a Parmalatot ajánlom, mert ennek az íze van a legközelebb a valódihoz és még az ára is barátibb, mint mondjuk a Mascarponéé.
Mikor kiveszed a tortát a sütőből, még folyós lesz a teteje, de ne aggódj, mert ha megdermed, könnyű lesz szeleteket vágni belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0804d3c482, 2009. febr. 1. 22:46
A karamellás sajttorta (amilyen a mccaféban van) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.