Sajtos kekszes torta recept
A Sajtos kekszes torta hozzávalói:a tésztához:
10 dkg vaj
15 dkg darált háztartási keksz
2 evőkanál cukor
a krémhez:
5 tojás
20 dkg kristálycukor
1 evőkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor
3,5 dl tejföl
50 dkg natúr tejszínes krémsajt
a díszítéshez:
125 ml habtejszín
a tálaláshoz:
0,5 l málnaszörp
A Sajtos kekszes torta elkészítési módja:
Az olvasztott vajat elkeverjük a darált keksszel és a cukorral, majd egy tortaformába nyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromlét majd pedig a tejfölt és a sajtot.A tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd pedig beleforgattam a sajtos masszába. Végül az egész masszát rákenjük a kekszes rétegre, és alufóliával óvatosan lefedjük. 140 fokon, előmelegített sütőben kb 70 percig sütjük. Ha kész kihűtjük, majd hűtőben dermesztjük. Tejszínhabbal körbefújjuk, málnaszörppel tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. szept. 3. 10:27
A sajtos kekszes torta elkészítési módja és hozzávalói.