Liszt- és cukormentes lepény recept
A Liszt- és cukormentes lepény hozzávalói:15 dkg darált dió
25 dkg darált mandula vagy törökmogyoró
2,5 dl tej
4 db tojás
pici vanília aroma
2 ek hollandi kakaópor
kevés citrom- és/vagy narancshéj
1 nagy alma , durvára reszelve
20-30 dkg cukornak megfelelő mennyiségű adag édesítőszer
díszítésképp a tetejére mandulaforgács/csokibevonó reszelék
A Liszt- és cukormentes lepény elkészítési módja:
A tejben feloldjuk az édesítőszert. A porállagút és a tablettásat is célszerű langyos tejben oldani. Hozzáadjuk a vanília aromát. A tojásokat a tejbe beleütjük, és elkeverjük. Egy másik edénybe beleöntjük a darált magvakat, a fél sütőport, a kakaóport, a citromhéjat. Az almát lereszeljük. Minden alapanyagot egybekeverünk, még mielőtt az alma összeesne. Egy sütőformába töltjük, tetejét meghintjük mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben sütjük. Langyosan, hidegen fogyasszuk.
sütési hőfok: 150 °C
Aki nem fogyózik drasztikusan, tehet a tetejére tortabevonót.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. szept. 1. 08:18
A liszt- és cukormentes lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.