Almás-kekszes zabos süti recept
Az Almás-kekszes zabos süti hozzávalói:250g zabpehely
1 liter tej
4 egész tojás
édesítő
1kg édes alma aprítva, vagy reszelve
1-1,5 csomag Győri édes almás vagy sima zabfalatok
fahéj
Az Almás-kekszes zabos süti elkészítési módja:
Megfőzzük az édesítős tejben a zabpelyhet jó sűrűre. Mikor már langyos, habverővel egyenként belekeverjük az egész tojásokat. Egy tepsit zsírpapírral kibélelünk, a massza felét beleöntjük, erre rakjuk a fahéjjal ízesített almát,rászórjuk az összetört keksz kb 3/4-ét, aztán a massza másik felét is ráöntjük, a tetejére a maradék keksz kerül. Sütőben lassú tűznél megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. aug. 31. 07:24
Az almás-kekszes zabos süti elkészítési módja és hozzávalói.