Kávés panna cotta csokitányéron recept
A Kávés panna cotta csokitányéron hozzávalói:A panna cottához
500 ml tejszín
30 gramm kávészem
2 evőkanál édesítő
3 lap zselatin
A csokitányérhoz
1 tábla diabetikus keserűcsokoládé
"pukkantós plasztik fólia"
A Kávés panna cotta csokitányéron elkészítési módja:
Panna cotta elkészítése: A tejszínt a kávéval és az édesítővel felforraltam, kicsit kis lángon főztem, majd 1 óra hosszat állni hagytam. Leszűrtem, és langyosra melegítettem. A zselatint hideg vízbe áztattam, belekevertem a kávés tejszínbe, és kis formákba öntöttem. A formákat fóliával lefedtem, és a hűtőben hagytam egész éjszaka. Csokitányérok készítése: A plasztikfóliát kerekre vágtam, a csokoládét vízgőzön felolvasztottam, és a fóliára kentem. Éjszakára hűvös helyen hagytam megdermedni. Ezután óvatosan lehúztam róla a fóliát, és tányérra tettem. Vigyázni kell mert könnyen törik A kávés, tejszínes formák alját egy pillanatra meleg vízbe mártottam, majd a "csokitányérra" borítottam. Nem akart kijönni, ezért a szélét késsel meglazítottam.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. aug. 30. 19:02
A kávés panna cotta csokitányéron elkészítési módja és hozzávalói.