Epres-kókuszos túrógolyók recept
Az Epres-kókuszos túrógolyók hozzávalói:25 dkg sovány túró
2 ek canderel (vagy ízlés szerint folyékony édesítőszer)
25 dkg kókuszreszelék (de megeshet, hogy jóval kevesebb is elég!)
20 dkg apróbbra vágott eper
Az Epres-kókuszos túrógolyók elkészítési módja:
Fontos, hogy minél lágyabb túrónk legyen. A túrót kisebb tálkában villával jól áttörjük, majd az édesítőszerrel alaposan összekeverjük, és hűtőbe tesszük, hogy levet engedjen. /Itt jegyezném meg, hogy emiatt javaslom én inkább a folyékony édesítőszert, mert a sovány túró (főleg, ha bolti és nem házi,) legtöbbször egy csepp levet sem enged. (Az már csak a hab a tortán, hogy a canderel aszpartám alapú, ami nagyon egészségkárosító hatású…)/ Kb. fél óra múltán ránézünk. Ha már van leve addigra, úgy a szaftos masszát a kókuszreszelékkel összegyúrjuk, azután ismét hűtőben pihentetjük. (Ha túl száraz a túró, kevesebb kókuszreszeléket vesz fel, tehát annyit adjunk hozzá, amennyi az összes nedvességet felitatja!) Az epret alaposan megmossuk. A masszából félökölnyi gömböket formálunk (vizes kézzel könnyebb) úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy darabka epret dugunk. A golyóbisokat meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben. A gömböket hűtőben tároljuk! Tálaláskor díszíthetjük eperszemekkel, vagy öntettel, esetleg szörppel (csak kalóriaszegény maradjon).
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. aug. 29. 18:52
Az epres-kókuszos túrógolyók elkészítési módja és hozzávalói.