Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Epres-kókuszos túrógolyók recept

Epres-kókuszos túrógolyók recept

Az Epres-kókuszos túrógolyók hozzávalói:
25 dkg sovány túró
2 ek canderel (vagy ízlés szerint folyékony édesítőszer)
25 dkg kókuszreszelék (de megeshet, hogy jóval kevesebb is elég!)
20 dkg apróbbra vágott eper


Az Epres-kókuszos túrógolyók elkészítési módja:
Fontos, hogy minél lágyabb túrónk legyen. A túrót kisebb tálkában villával jól áttörjük, majd az édesítőszerrel alaposan összekeverjük, és hűtőbe tesszük, hogy levet engedjen. /Itt jegyezném meg, hogy emiatt javaslom én inkább a folyékony édesítőszert, mert a sovány túró (főleg, ha bolti és nem házi,) legtöbbször egy csepp levet sem enged. (Az már csak a hab a tortán, hogy a canderel aszpartám alapú, ami nagyon egészségkárosító hatású…)/ Kb. fél óra múltán ránézünk. Ha már van leve addigra, úgy a szaftos masszát a kókuszreszelékkel összegyúrjuk, azután ismét hűtőben pihentetjük. (Ha túl száraz a túró, kevesebb kókuszreszeléket vesz fel, tehát annyit adjunk hozzá, amennyi az összes nedvességet felitatja!) Az epret alaposan megmossuk. A masszából félökölnyi gömböket formálunk (vizes kézzel könnyebb) úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy darabka epret dugunk. A golyóbisokat meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben. A gömböket hűtőben tároljuk! Tálaláskor díszíthetjük eperszemekkel, vagy öntettel, esetleg szörppel (csak kalóriaszegény maradjon).


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


Az epres-kókuszos túrógolyók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook