Liszt- és cukormentes csodalepény recept
A Liszt- és cukormentes csodalepény hozzávalói:hozzávalók 4 főre
35 dkg darált törökmogyoró, dió vagy mandula
2,5 dl tej
4 db tojás
2 ek kakaópor (jó minőségű hollandi, magas kakaótartalommal)
kevés citrom- és/vagy narancshéj
1 nagy alma , durvára reszelve
20-30 dkg cukornak megfelelő mennyiségű adag édesítőszer
díszítésképp a tetejére mandulaforgács/csokibevonó reszelék
A Liszt- és cukormentes csodalepény elkészítési módja:
elkészítés A tejben feloldjuk az édesítőszert. A porállagút és a tablettásat is célszerű langyos tejben oldani. A tojásokat a tejbe beleütjük, és elkeverjük. Egy másik edénybe beleöntjük a darált magvakat, a fél sütőport, a kakaóport, a citromhéjat. Az almát lereszeljük. Minden alapanyagot egybekeverünk, még mielőtt az alma összeesne. Egy sütőformába töltjük, tetejét meghintjük mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben sütjük. Langyosan, hidegen fogyasszuk. sütési hőfok: 150°C sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. okt. 24. 18:23
A liszt- és cukormentes csodalepény elkészítési módja és hozzávalói.