Mamika Gesztenyés tekercse recept
A Mamika Gesztenyés tekercse hozzávalói:A tésztához:
18 dkg Rama Sütőmargarin;
1-2 kiskanál keserű kakaópor (minél sötétebb színű);
1 evőkanál kókuszreszelék;
0,5 dl rum;
10 dkg kristálycukor;
25 dkg darált háztartási keksz
A krémhez:
12 dkg Rama Sütőmargarin;
1 kiskanál kókuszreszelék;
1-2 kiskanál rum;
10 dkg kristálycukor;
25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
A tetejére:
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
A Mamika Gesztenyés tekercse elkészítési módja:
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk (akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne) és félretesszük, amíg elkészül a krémje. Ehhez a szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, vagy villával jól összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét egy vízbe mártott késsel kenegetve kb. 20 x 25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével fölgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy készítjük el, majd legalább 1órára a hűtőszekrénybe tesszük. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan (ha vastag rajta a csokoládé, nem lehet felszeletelni a puha tésztát) bevonjuk. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük föl, és kínálhatunk hozzá tejszínhabot is. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll, és nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2014. szept. 10. 06:12
A mamika gesztenyés tekercse elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.