Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mamika Gesztenyés tekercse recept

Mamika Gesztenyés tekercse recept

A Mamika Gesztenyés tekercse hozzávalói:
A tésztához:
18 dkg Rama Sütőmargarin;
1-2 kiskanál keserű kakaópor (minél sötétebb színű);
1 evőkanál kókuszreszelék;
0,5 dl rum;
10 dkg kristálycukor;
25 dkg darált háztartási keksz

A krémhez:
12 dkg Rama Sütőmargarin;
1 kiskanál kókuszreszelék;
1-2 kiskanál rum;
10 dkg kristálycukor;
25 dkg fagyasztott gesztenyemassza

A tetejére:
10 dkg tortabevonó étcsokoládé


A Mamika Gesztenyés tekercse elkészítési módja:
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk (akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne) és félretesszük, amíg elkészül a krémje. Ehhez a szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, vagy villával jól összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét egy vízbe mártott késsel kenegetve kb. 20 x 25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével fölgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy készítjük el, majd legalább 1órára a hűtőszekrénybe tesszük. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan (ha vastag rajta a csokoládé, nem lehet felszeletelni a puha tésztát) bevonjuk. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük föl, és kínálhatunk hozzá tejszínhabot is. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll, és nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mamika gesztenyés tekercse elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook