Vegyes babsaláta recept

15 dkg zöldbab
1 kis doboz (40 dkg) konzerv vörösbab
1 nagy doboz konzerv fehérbab
1 fej kis lilahagyma
1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem
2 evőkanál francia öntet
A Vegyes babsaláta elkészítési módja:
A zöldbabot megtisztítjuk, 4 cm hosszú darabokra vágjuk, és lobogó forró vízben 1 percig főzzük ( blansírozzuk ). Utána kiszedjük, jéghideg vízbe áttesszük, majd lecsepegtetjük. A kétféle konzerv babot leszűrjük, majd folyó vízzel leöblítjük. A felszeletelt hagymával meg a petrezselyemmel összekeverjük, a zöldbabot is hozzáadjuk. Az öntettel leöntjük, és alaposan összeforgatjuk. Néhány óráig állni hagyjuk. A babfélék arányát ízlésünk szerint változtathatjuk, de ügyeljünk arra, hogy a saláta tarka legyen.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2014. szept. 8. 05:22
A vegyes babsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.