Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Vegyes babsaláta recept

Vegyes babsaláta recept

A Vegyes babsaláta hozzávalói:
15 dkg zöldbab
1 kis doboz (40 dkg) konzerv vörösbab
1 nagy doboz konzerv fehérbab
1 fej kis lilahagyma
1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem
2 evőkanál francia öntet


A Vegyes babsaláta elkészítési módja:
A zöldbabot megtisztítjuk, 4 cm hosszú darabokra vágjuk, és lobogó forró vízben 1 percig főzzük ( blansírozzuk ). Utána kiszedjük, jéghideg vízbe áttesszük, majd lecsepegtetjük. A kétféle konzerv babot leszűrjük, majd folyó vízzel leöblítjük. A felszeletelt hagymával meg a petrezselyemmel összekeverjük, a zöldbabot is hozzáadjuk. Az öntettel leöntjük, és alaposan összeforgatjuk. Néhány óráig állni hagyjuk. A babfélék arányát ízlésünk szerint változtathatjuk, de ügyeljünk arra, hogy a saláta tarka legyen.

Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A vegyes babsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook