Sajtos kosár recept

Elkészítési idő 1 perc

A Sajtos kosár hozzávalói:
Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
1 kávés kanál só
1 tojás
10 dkg tejszines sajtkrém
Krémhez:
3 dcl tej
3 evőkanál liszt
2 tojás sárgája
10 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
10 dkg tejszínes sajtkrém
1 pici só


A Sajtos kosár elkészítési módja:
A tésztához valókat gyorsan és alapossan össze gyúrjuk, majd nem nagyon vékonyra kinyújtjuk. A forma nagysága szerint akkora kockákra vágjuk, hogy a kosár formában ne legyen kicsi. A tésztára pár szem babot teszünk, hogy sütésnél megmaradjon a forma. 180C fokos előmelegitett sütőben kb 25-30percig sütjük arany barnára. A krémhez 2 dcl tejet felforralunk. 1 dcl tejet, a tojássárgáját, a liszttel jól csomó mentesre kikavarjuk. Utána a reszelt sajtot és a sajt krémet hozzá adjuk. A habarást a felforralt tejbe öntjük és addig keverjük lassú tüzön amig súrú nem lesz. A langyos krémet a kihúlt kosárkákba adagoljuk.

Diszitésnek használhatunk (reszelt vagy egész)diót, mandulát.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos kosár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook