Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Répás keksztorta recept

Répás keksztorta recept

A Répás keksztorta hozzávalói:
a tésztához:

10 dkg vaj
30 dkg reszelt sérgarépa
5 evőkanál cukor

a krémhez:

5 tojás
20 dkg kristálycukor
1 evőkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor
3,5 dl tejföl
50 dkg natúr tejszínes krémsajt


A Répás keksztorta elkészítési módja:
Az olvasztott vajat elkeverjük a reszelt répával és a cukorral, majd egy tortaformába nyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromlét majd pedig a tejfölt és a sajtot.A tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd pedig beleforgattam a sajtos masszába. Végül az egész masszát rákenjük a kekszes rétegre, és alufóliával óvatosan lefedjük. 140 fokon, előmelegített sütőben kb 70 percig sütjük. Ha kész kihűtjük, majd hűtőben dermesztjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A répás keksztorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook