Répás keksztorta recept
A Répás keksztorta hozzávalói:a tésztához:
10 dkg vaj
30 dkg reszelt sérgarépa
5 evőkanál cukor
a krémhez:
5 tojás
20 dkg kristálycukor
1 evőkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor
3,5 dl tejföl
50 dkg natúr tejszínes krémsajt
A Répás keksztorta elkészítési módja:
Az olvasztott vajat elkeverjük a reszelt répával és a cukorral, majd egy tortaformába nyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromlét majd pedig a tejfölt és a sajtot.A tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd pedig beleforgattam a sajtos masszába. Végül az egész masszát rákenjük a kekszes rétegre, és alufóliával óvatosan lefedjük. 140 fokon, előmelegített sütőben kb 70 percig sütjük. Ha kész kihűtjük, majd hűtőben dermesztjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2012. ápr. 6. 19:25
A répás keksztorta elkészítési módja és hozzávalói.