Rózsapite recept

A Rózsapite hozzávalói:
1 csomag réteslap,
1 csomag levelestészta,
margarin,
kb. 5 dkg darált dió vagy dejó.

A töltelékhez:
bármilyen gyümölcs (lehet barack, alma, áfonya... ízlés szerint) vagy túró,
fahéj,
ízlés szerint cukor,
2-3 evőkanál gyümölcslekvár.


A Rózsapite elkészítési módja:
Elsőként a tölteléket készitjük el: a gyümölcsöt - amennyiben szükséges (alma, barack stb, esetében) - kisebb kockákra vágjuk, izlés szerint cukrozzuk és fahéjazzuk, hozzáadjuk a lekvárt, összekeverjük. Ne legyen túl sok leve, nehogy a későbbiekben kifolyjon a tésztából. A levelestésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, erre helyezzük a tölteléket, egyenletesen eloszjuk, majd feltekerjük. Egy 3x4-es muffinformát megkenünk olvaszott margarinnal, ebben sül majd a sütemény. A rétestésztát laponként, olvasztott margarinnal megkenjük, és összeragasztjuk úgy, hogy az majd nagyobb legyen a muffinformánál 5-5 centivel. Erre azért van szükség, mert a formába majd bele kell nyomni a rétestésztát, hogy a lyukakat kitöltse, ilyen formán pedig mindenhova kell jutnia a tésztából. Általában a csomagokban 4 db lap szokott lenni, az a lényeg, hogy ne csak egy rétegű legyen majd az üsszeragasztott réteslap, mert akkor nagyon könnyen elszakad. Amikor ez is megvan, a formára helyezzük, és óvatosan belenyomkodjuk a lyukakba. A megtöltött, feltekert tésztát 12 (kb. egyforma) darabra vágjuk, és mindegyik lyukba egyet teszünk úgy, hogy az a rész legyen felül, ahol elvágtuk a tésztát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rózsapite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook