Rácsos linzer recept


50 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 db tojás
1 dl tej/1 ek. tejföl
1 cs. sütőpor
fahéj
csipet só
Töltelékhez: bármilyen lekvár
A Rácsos linzer elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzáadjuk a többi anyagot. A tészta 2/3-ad részével kibéleljük a tepsit, megkenjük a lekvárral és a maradék tésztából rácsokat sodrunk rá
A sütési idő 20-25 perc.
Aki szeretne még szórhat darált diót a lekvárra ill. kipróbálhatja a tésztát kakósan is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b31092b171, 2008. aug. 17. 15:39
A rácsos linzer elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.