Porlós almás recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Porlós almás hozzávalói:
35dkg liszt,
2db tojás,
12 dkg porcukor,
2 EK tejföl,
1 cs sütőpor
egy citrom reszelt héja,
25 dkg margarin.
Kb 1.5 kg alma
A Porlós almás elkészítési módja:
A lisztet, a cukrot a margarinnal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéjat, hozzákeverjük a sütőport. A közepébe, egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk. Hideg helyen pihen, amíg az almát hámozzuk, reszeljük, levét kissé kinyomjuk. A citrom leve, 3 EK porcukor, csipet fahéj kerül bele. Jól meglisztezett deszkán két lapot nyújtunk (közepes tepsibe) vajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik lapot, villával megszurkáljuk, kekszmorzsával (vagy száraz búzacsírával) megszórjuk, erre kerül az alma rá a másik lap. Ezt is megszurkáljuk. A tésztából elvéve kerülhet a tetejére levél, sodort dísz is, így mutatósabb. Jó forró előmelegítet sütőbe 50 perc alatt kész. Porcukorral meghintjük a tetejét, hidegen szeleteljük.
A vaj hideg legyen gyorsan dolgozzunk vele
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. aug. 16. 15:45
A porlós almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.