Porlós almás recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Porlós almás hozzávalói:
35dkg liszt,
2db tojás,
12 dkg porcukor,
2 EK tejföl,
1 cs sütőpor
egy citrom reszelt héja,
25 dkg margarin.
Kb 1.5 kg alma


A Porlós almás elkészítési módja:
A lisztet, a cukrot a margarinnal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéjat, hozzákeverjük a sütőport. A közepébe, egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk. Hideg helyen pihen, amíg az almát hámozzuk, reszeljük, levét kissé kinyomjuk. A citrom leve, 3 EK porcukor, csipet fahéj kerül bele. Jól meglisztezett deszkán két lapot nyújtunk (közepes tepsibe) vajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik lapot, villával megszurkáljuk, kekszmorzsával (vagy száraz búzacsírával) megszórjuk, erre kerül az alma rá a másik lap. Ezt is megszurkáljuk. A tésztából elvéve kerülhet a tetejére levél, sodort dísz is, így mutatósabb. Jó forró előmelegítet sütőbe 50 perc alatt kész. Porcukorral meghintjük a tetejét, hidegen szeleteljük.

A vaj hideg legyen gyorsan dolgozzunk vele


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A porlós almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook