Erzsike habos piskótája recept



8 db tojás
8 ek liszt
8 ek cukor
1cs sütöpor
1cs eper puding
1 ek liszt
6 dl tej
4 ek cukor
fél liter tejszin
1 ek zselatin
kevés csoki , vagy reszelék
Az Erzsike habos piskótája elkészítési módja:
8 tojásból piskótát sütünk. 1 cs eper pudingot 4 ek cukorral 1 ek lisztel, 6 dl tejjel megfőzünk. Ha kihűlt a piskótára kenjük, és magozott meggyet teszünk rá. Erre kerül a fél liter (hulala) tejszínből vert kemény hab, 1 ek zselatinnal dúsítva(kevés langyos vízben feloldva a végén adjuk a kemény habhoz)de enélkül is kemény lesz a hab. A tetejére reszelt csokoládé, vagy színes szóró cukor is kerülhet.
Cukor helyet szorbitum cukorpótlóval is készülhet(cukorbetegek is ehetik)
Kép a naplómba, vagy ezen a linken
http://picasaweb.google.hu/rolvisa/STemNyek/photo#5219934468028497202
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. júl. 8. 19:50
Az erzsike habos piskótája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.