Bodzafagyi torta piros ribizlivel recept
A Bodzafagyi torta piros ribizlivel hozzávalói:4 tojás,
12 dkg cukor,
10 dkg liszt,
5 dkg vaj,
2 cs van cukor,
fél tasak sütőpor,
2 ek kakaó.
A töltelékhez:
2 tojás,
4 dl bodzaszörp,
3 dl tejszín,
1 zacskó zselatin,
csipet só,
A tetejére:
3 dl tejszín,
20 dkg piros ribizli,
1 cs. vaníliás cukor,
10 dkg étcsokoládé reszelék.
A Bodzafagyi torta piros ribizlivel elkészítési módja:
2 tojást 2 ek forró vízzel, cukorral és a vaníliás cukorral addig keverünk, amíg krémes lesz. A kakaót a vaníliás cukrot összevegyítjük a liszttel és beledolgozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat. Tortaformába töltjük a masszát és a piskótát 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk. A krémhez a tojásokat a cukorral 5 eknyi forró vízzel kevés sóval vízfürdő felett sűrűre főzzük. A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint feloldjuk, és ha langyosra hűlt, a forró krémhez adjuk. A bodzaszörpöt és a kemény habbá vert tejszínt is beledolgozzuk. A piskótát félbevágjuk, az alsó lapot körbeöleljük a tortagyűrűvel. Beletöltjük a krémet, rátesszük a másik lapot, és éjszakára mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt negyed órával levesszük a tortagyűrűt. Bevonjuk a tortát a vaníliás cukorral habbá vert tejszínnel, ribizliszemekkel és csokival.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. júl. 10. 13:39
A bodzafagyi torta piros ribizlivel elkészítési módja és hozzávalói.