Tiramisu torta recept
A Tiramisu torta hozzávalói:A tésztához:
3 db tojás,
1 csipet só,
9 dkg cukor,
5 dkg liszt,
4 dkg étkezési keményítő,
½ tk sütőpor.
A töltelékhez:
60 ml kávé,
75 ml amaretto likőr,
50 dkg mascarpone krémsajt,
25 dkg túró,
5 dkg cukor,
½ tasak színtelen zselatin,
250 ml tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
kakaó.
A Tiramisu torta elkészítési módja:
A tojássárgákat a sót és a cukort habosra keverjük. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Az étkezési keményítővel és a sütőporral elkeverjük a lisztet és a tojásos masszához adjuk, lazán átkeverjük, hogy a tojáshab nehogy összetörjön. A tésztát sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk és 180-200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni a formában, és lehetőleg másnap vízszintesen kettévágjuk. A töltelékhez a kávét 3 evőkanál amarettóval elkeverjük. A mascarpone sajtot, a túrót, a cukrot és a maradék amarettót simára keverjük. A zselatint 3 evőkanál vízbe beáztatjuk, majd alacsony hőfokon addig melegítjük, míg teljesen elolvad. Egy kevés mascarpone krémet adunk a zselatinhoz és alaposan elkeverjük. Ezt a masszát hozzáadjuk a maradék mascarpone krémhez, ismét jól elkeverjük és hideg helyre tesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük és amint a massza dermedni kezd, hozzákeverjük. Az alsó tésztalapot tányérra helyezzük, és a sütőforma karikáját köré tesszük. 4-5 evőkanál krémet teszünk a tésztára, befedjük a másik tortalappal, amit meglocsolunk az amarettós kávéval. A maradék krémet ennek a tetejére helyezzük, elsimítjuk és vastagon megszórjuk a kakaóporral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 17. 16:48
A tiramisu torta elkészítési módja és hozzávalói.