Tiramisu torta recept

A Tiramisu torta hozzávalói:
A tésztához:

3 db tojás,
1 csipet só,
9 dkg cukor,
5 dkg liszt,
4 dkg étkezési keményítő,
½ tk sütőpor.

A töltelékhez:

60 ml kávé,
75 ml amaretto likőr,
50 dkg mascarpone krémsajt,
25 dkg túró,
5 dkg cukor,
½ tasak színtelen zselatin,
250 ml tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
kakaó.


A Tiramisu torta elkészítési módja:
A tojássárgákat a sót és a cukort habosra keverjük. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Az étkezési keményítővel és a sütőporral elkeverjük a lisztet és a tojásos masszához adjuk, lazán átkeverjük, hogy a tojáshab nehogy összetörjön. A tésztát sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk és 180-200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni a formában, és lehetőleg másnap vízszintesen kettévágjuk. A töltelékhez a kávét 3 evőkanál amarettóval elkeverjük. A mascarpone sajtot, a túrót, a cukrot és a maradék amarettót simára keverjük. A zselatint 3 evőkanál vízbe beáztatjuk, majd alacsony hőfokon addig melegítjük, míg teljesen elolvad. Egy kevés mascarpone krémet adunk a zselatinhoz és alaposan elkeverjük. Ezt a masszát hozzáadjuk a maradék mascarpone krémhez, ismét jól elkeverjük és hideg helyre tesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük és amint a massza dermedni kezd, hozzákeverjük. Az alsó tésztalapot tányérra helyezzük, és a sütőforma karikáját köré tesszük. 4-5 evőkanál krémet teszünk a tésztára, befedjük a másik tortalappal, amit meglocsolunk az amarettós kávéval. A maradék krémet ennek a tetejére helyezzük, elsimítjuk és vastagon megszórjuk a kakaóporral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tiramisu torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook