Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Felemás Szelet recept

Felemás Szelet recept

A Felemás Szelet hozzávalói:
Hozzávalók:
25 dkg rama
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
6 egész tojás
2 dl tej
1 ek. kakaópor


A Felemás Szelet elkészítési módja:
A tojások fehérjét kemmény habbá verem.A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem és óvatosan a tojásmasszához adom közben a tejet is lassan beleadagolom.A tojás felvert habját( csak egy részét) óvatosan hozzáadom.A masszából a 1/4 részét kiveszem ebbe beleszitálom a kakaóport.A fehér tésztához adok még egy kis tojáshabot , és kikent lisztezett tepsibe öntöm.A Kakaós masszába még a maradék habot óvatosan beleforgatom és a fehér tésztára kanalazom.Előmelegített sütőben sütjük.

Késhegyével óvatosan elkeverni a kakaós tésztát a fehér tésztán , és akkor márványos lesz az egész.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A felemás szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook