Felemás Szelet recept
A Felemás Szelet hozzávalói:Hozzávalók:
25 dkg rama
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
6 egész tojás
2 dl tej
1 ek. kakaópor
A Felemás Szelet elkészítési módja:
A tojások fehérjét kemmény habbá verem.A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem és óvatosan a tojásmasszához adom közben a tejet is lassan beleadagolom.A tojás felvert habját( csak egy részét) óvatosan hozzáadom.A masszából a 1/4 részét kiveszem ebbe beleszitálom a kakaóport.A fehér tésztához adok még egy kis tojáshabot , és kikent lisztezett tepsibe öntöm.A Kakaós masszába még a maradék habot óvatosan beleforgatom és a fehér tésztára kanalazom.Előmelegített sütőben sütjük.
Késhegyével óvatosan elkeverni a kakaós tésztát a fehér tésztán , és akkor márványos lesz az egész.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: jjhmarta, 2008. júl. 8. 18:49
A felemás szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.