Juhtúrós rakott burgonya recept
A Juhtúrós rakott burgonya hozzávalói:Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg juhtúró,
2 fej hagyma,
1 pohár tejföl,
4 db kemény paradicsom,
10 dkg füstölt vagy trappista sajt,
só,
csipet őrölt bors,
1 teáskanál vaj.
A Juhtúrós rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan bekenjük vajjal, és ráreszeljük a burgonya felét. Ezt a réteget megsózzuk és ráterítjük a habosra kikevert juhtúrót (nem szabad előtte a hűtőben tartani). Erre helyezzük a paradicsomot és a hagymát, majd megint burgonya következik. Újra megsózzuk. Végül ráöntjük a tejfölös masszát, és forró sütőben, kb. fél órán át sütjük. Fejes salátával tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: jjhmarta, 2008. júl. 2. 12:10
A juhtúrós rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.