Lecsóalap-sokféleképpen tálalható könnyű nyári étel. recept
30 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Lecsóalap-sokféleképpen tálalható könnyű nyári étel. hozzávalói:
paprika
paradicsom
hagyma
só
bors
olaj
A Lecsóalap-sokféleképpen tálalható könnyű nyári étel. elkészítési módja:
A kockára vágott hagymát (1 fej 2 főre)olajban üvegesre pirítom (én teflonlábasban szoktam).Majd hozzáadom a felvágott TV paprikát (4 db 2 főre).Jó esetben a paprika levet enged, így nem kell hozzá vizet önteni, ha mégsem, akkor kell egy fél pohár víz. Mikor a paprika megfonnyadt hozzádaom a felvágott paradicsomot (3-4 db 2 főre) , majd sózom (fél kiskanál só), borsozom (2 csipetnyi) és addig főzöm fedél alatt míg a paradicsom is megfő.
Rizzsel tálalható vagy tojás is lehet rá ütni. Gombával is "dúsítható" (a paprikával együtt kell hozzáadni), tökkel vagy krumplival is ha van otthon, szalonnakockákkal is megízesíthető (legelején kell kisütni a zsírját, úgy hozzáadni a hagymát), vagy virslit is lehet bele tenni. Könnyen elkészíthető nyári étel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: j357, 2008. jún. 30. 12:53
A lecsóalap-sokféleképpen tálalható könnyű nyári étel. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.