Húsos kifli recept
A Húsos kifli hozzávalói:Hozzávalók:
80 dkg liszt,
1 db margarin,
3 tojássárgája,
3dkg élesztő,
1 dl tej,
3 teáskanál só.
A Húsos kifli elkészítési módja:
Az élesztőt az 1 dl tejben 2 mokkacukorral felfuttatjuk, az anyagokat összedolgozzuk, ha nehezen áll össze, 1-2 kanál tejfölt tehetünk hozzá. 4db cipót csinálunk. 2 órát pihentetjük, közben ledarálunk 40 dkg főtt, füstölt tarját vagy 2 doboz löncshúst, összekeverjük néhány kanál tejföllel, borssal , reszelt sajttal, hogy laza massza legyen. A pihentetés után kinyújtjuk késfok vastagságúra a cipókat, 10x10cm-es kockákra vágjuk. Megtöltjük a masszával és feltekerjük kifli formára, vajazott sütőlapra rakjuk és megkenjük tejfölös tojássárgájával, megszórjuk kevés sajttal és 180 fokon légkeveréssel 20-25 percig sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: jjhmarta, 2010. máj. 8. 10:20
A húsos kifli elkészítési módja és hozzávalói.