Csirkenyárs krumpliágyon recept
A Csirkenyárs krumpliágyon hozzávalói:2 db csirkemell
4 szelet bacon
bármilyen fűszerkeverék, ízlés szerint
só
2 közepes v.hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kg krumpli
A Csirkenyárs krumpliágyon elkészítési módja:
A húsokat 4 hosszanti, szabályos csíkokra vágjuk, kissé kiverjük és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Minden húsra 1 szelet szalonnát fektetünk, harmonika-fodorszerűen "összehajtogatjuk", bambuszpálcikával megtűzzük, megkenjük 2 ek.olajjal és sütésig a hűtőbe tesszük. A hagymákat és a fokhagymát egy kikent sütőedény aljára gyaluljuk. A krumplit vékonyra szeletelve ráfektetjük a hagymás alapra és megsózzuk. A nyársakat ráhelyezzük a tetejére, meglocsoljuk a pácolajjal, s ha szükséges további 1-2 ek.olajat is teszünk rá. A sütő közepére helyezett rácson 20 percig alufólia alatt, majd fedetlenül további 20-25 percig sütjük. A nyársakat többször megforgatjuk, egyszer-kétszer a krumplit is megkeverjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: jjhmarta, 2010. jan. 10. 20:03
A csirkenyárs krumpliágyon elkészítési módja és hozzávalói.