Hagymás, mozzarellás, fûszeres csirke recept
65 perc
Kalóriaszegény
140 kcal
1 kg csirkehús bőr nélkül (bármilyen: mell, alsó-felsőcomb)
2 fej vöröshagyma
15-20 dkg pizzamozzarella sajt
ízlés szerint a fűszerezéshez: fokhagymakrém
csirkehús fűszerkeverék
bors
mustár
olívaolaj.
A Hagymás, mozzarellás, fûszeres csirke elkészítési módja:
A bőrétől megszabadított megmosott húsokat egy tálba helyezzük és ízlés szerint fűszerezzük a fűszerkeverékkel, fokhagymakrémmel, mustárral, borssal, végül egy kevés olívaolajat is öntünk rá. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy jobban érvényesüljenek az ízek, majd egy hőálló edénybe (kevés olívaolajat teszünk alá) elhelyezzük egymás mellé a húsokat. A karikára vágott hagymával beborítjuk és alufóliával lefedjük. A sütőben 20 percig magas fokozaton, majd takarékon készre pároljuk (kb. 50 perc), majd levesszük a fóliát. Akkor jó, ha a hús megpuhult (villával ellenőrizhetô). Ezután ráhelyezzük a húsokra a felszeletelt mozzarellát, és kb. 15 perc alatt kész, ha megolvadt a tetején. Jó étvágyat hozzá! Köret nélkül is fogyasztható, de savanyúsággal, vagy friss paradicsommal is nagyon finom!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. aug. 14. 13:09
A hagymás, mozzarellás, fûszeres csirke elkészítési módja és hozzávalói.