Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Zöldséggel és csirkével töltött hal recept

Zöldséggel és csirkével töltött hal recept

Elkészítési idő 45 perc

A Zöldséggel és csirkével töltött hal hozzávalói:
1 db 1,5 kg-os ponty
30 dkg darált csirkehús
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. mexikói zöldségkeverék
1 csomó zöldpetrezselyem
5 dkg gomba
tejszínes torma
olaj
só, törött bors


A Zöldséggel és csirkével töltött hal elkészítési módja:
A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, majd besózzuk. Amig a só átjárja a halat, addig elkészítjük a tölteléket. Enyhén sós vízben megfőzzük a mexikói zöldségkeveréket. Az apró kockákra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, a csirkehúst, és végül az összeaprított petrezselymet összekeverjük. Izlés szerint sózzuk borsozzuk. Majd kevés olajon megdinszteljük. Összekeverjük a mexikói zöldségkörettel és megtöltjuk vele a halat. Óvatosan varjuk össze a halat. Egy tepsibe kb. 1/2 üveg olajat öntünk, s lassú tűzön forráspontig hevítjük, ezután beletesszük a halat, a tepsit körbe alufóliával befedjük, amelyet 10 perc múlva leveszünk róla. Ekkor egy hústűvel megszúrjuk a halat, hogy lássuk mennyire párolódott meg, ha könnyen bele megy a tű, akkor visszatoljuk a sütőbe és a közepesnél nagyobb lángon pirosra sütjük Mivel a hal gyorsan megfő, a főzési időt ne lépjük túl, mert szétesik a hal.

Tálaláskor a a megmaradt zöldségeket köretként felhasználhatjuk. Jól illik hozzá a tejszines torma. Paradicsom és citromkarikákkal díszítjük.

Félszáraz fehér bor illik hozzá.


Kategória: Halas ételek receptjei


A zöldséggel és csirkével töltött hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook