Csirke alaplé recept
A Csirke alaplé hozzávalói:1,5 kg csontos csirkehús (farhát, szárny)
3 szál közepes fehérrépa
2 szál közepes sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1 nagyobb zellergumó
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor zöldfűszer (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű)
2-3 babérlevél
1 tk. egész fekete bors
4 l víz
A Csirke alaplé elkészítési módja:
A csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. A gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a húshoz. Beledobjuk a csokorba kötött zöldfűszereket, a hagymát, fokhagymát, babérlevelet és a borsot, majd felengedjük vízzel. Felforraljuk, utána mérsékeljük a lángot és kb. 2,5 órán keresztül gyöngyöztetve főzzük. Egy másik edénybe átszűrjük, és miután kihűlt, dobozkákba
Előkészület: 30 perc, főzés: 150 perc
Mélyhűtőben tárolva 2-3 hónapig is felhasználható.
Húsok pácolásához kiváló, ezért nincs benne só.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. szept. 4. 06:56
A csirke alaplé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.