Körtés muffin mogyorós-gesztenyés krémmel recept
A Körtés muffin mogyorós-gesztenyés krémmel hozzávalói:(12 db-hoz)
Száraz hozzávalók:
15 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
Nedves hozzávalók:
1 db tojás
0, 5 dl étolaj
1 kis doboz kefir
2 db nagyon érett, leveses körte
Krémhez:
20 dkg mogyorós kakaókrém
15 dkg gesztenye
1 dl hulala
Cukormázhoz:
10 dkg porcukor
1 db tojásfehérje
pár csepp citromlé
gőz fölött felverve.
A Körtés muffin mogyorós-gesztenyés krémmel elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összevegyítjük és simára keverjük. A muffin sütőt muffin-papírral kibéleljük (ha esetleg nincs papírunk kizsírozzuk-lisztezzük) és egy kanállal szépen elosztjuk a masszát. Először 1 kanállal teszünk mindegyik formába, majd ismét 1 kanál muffin tésztát. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a formában és a teteje rugalmas lesz. Ez 25-30 perc. Közben elkészítjük a krémet. A cukormázra szórhatunk csokoládé reszeléket, vagy színes tortacukrokat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. ápr. 1. 12:49
A körtés muffin mogyorós-gesztenyés krémmel elkészítési módja és hozzávalói.