Velencei tésztafánk recept
A Velencei tésztafánk hozzávalói:(4 főre)
20 dkg liszt
csipet só
1 narancs reszelt héja
4 dkg kristálycukor
2 tojás
napraforgó olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
baracklekvár vagy vaníliakrém a tálaláshoz
A Velencei tésztafánk elkészítési módja:
Keverjük össze a lisztet a sóval, a reszelt narancshéjjal és a cukorral, majd a tojásokat hozzáadva gyúrjuk tésztává. Pihentessük 30 percet. Egészen vékonyra nyújtsuk ki a tésztát sodrófával vagy tésztagéppel, majd késsel csíkozzuk fel. (Ha tésztagéppel dolgozunk, a „tagliatelle” vágóval vágjuk.) Forró, bő olajban süssük aranybarnára (nagyon hamar megsül, pár perc), szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk baracklekvárral vagy vaníliakrémmel.
(A recept eredete: izemlekek.blogspot.hu)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2013. jan. 14. 06:12
A velencei tésztafánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.