Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Velencei tésztafánk recept

Velencei tésztafánk recept

A Velencei tésztafánk hozzávalói:
(4 főre)

20 dkg liszt
csipet só
1 narancs reszelt héja
4 dkg kristálycukor
2 tojás
napraforgó olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
baracklekvár vagy vaníliakrém a tálaláshoz


A Velencei tésztafánk elkészítési módja:
Keverjük össze a lisztet a sóval, a reszelt narancshéjjal és a cukorral, majd a tojásokat hozzáadva gyúrjuk tésztává. Pihentessük 30 percet. Egészen vékonyra nyújtsuk ki a tésztát sodrófával vagy tésztagéppel, majd késsel csíkozzuk fel. (Ha tésztagéppel dolgozunk, a „tagliatelle” vágóval vágjuk.) Forró, bő olajban süssük aranybarnára (nagyon hamar megsül, pár perc), szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk baracklekvárral vagy vaníliakrémmel.

(A recept eredete: izemlekek.blogspot.hu)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A velencei tésztafánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook