Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pudingos-túrós csiga recept

Pudingos-túrós csiga recept

A Pudingos-túrós csiga hozzávalói:
1 cs leveles-vajas tészta

a töltelékhez :

25 dkg túró
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
10 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola (elhagyható)
reszelt citromhéj (elhagyható)

A lekenéshez: 1 tojás


A Pudingos-túrós csiga elkészítési módja:
Készítsük el a tölteléket: A pudingot főzzük meg a 3 dl tejben, majd hűtsük langyosra. Ha használunk mazsolát és reszelt citromhéjat, akkor keverjük el benne. Egy szitán törjük át a túrót, majd keverjük a félig kihűlt pudinghoz. A tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságú téglalappá, majd kenjük el rajta a tölteléket és tekerjük fel. Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra. Két centiméterenként vágjuk fel, majd fektessük őket zsírozott-lisztezett tepsire. Legyenek köztük távolságok, mert eléggé megnőnek. A kenéshez szánt tojást verjük fel egy villával, majd minden csiga oldalát és tetejét kenjük le vele, hogy mindenhol szép színűre süljenek. Előmelegített sütőben süssük őket szép pirosra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pudingos-túrós csiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook