Pudingos-túrós csiga recept
A Pudingos-túrós csiga hozzávalói:1 cs leveles-vajas tészta
a töltelékhez :
25 dkg túró
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
10 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola (elhagyható)
reszelt citromhéj (elhagyható)
A lekenéshez: 1 tojás
A Pudingos-túrós csiga elkészítési módja:
Készítsük el a tölteléket: A pudingot főzzük meg a 3 dl tejben, majd hűtsük langyosra. Ha használunk mazsolát és reszelt citromhéjat, akkor keverjük el benne. Egy szitán törjük át a túrót, majd keverjük a félig kihűlt pudinghoz. A tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságú téglalappá, majd kenjük el rajta a tölteléket és tekerjük fel. Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra. Két centiméterenként vágjuk fel, majd fektessük őket zsírozott-lisztezett tepsire. Legyenek köztük távolságok, mert eléggé megnőnek. A kenéshez szánt tojást verjük fel egy villával, majd minden csiga oldalát és tetejét kenjük le vele, hogy mindenhol szép színűre süljenek. Előmelegített sütőben süssük őket szép pirosra.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2012. júl. 23. 06:55
A pudingos-túrós csiga elkészítési módja és hozzávalói.