Meggy eltevése nyersen, télire recept

5 kg kimagozott meggy
1 kg cukor, vagy édesítő
1 ek. ecet
1 kk. nátrium benzoát
A Meggy eltevése nyersen, télire elkészítési módja:
A kimagozott meggyre szórunk 1 kg cukrot, vagy édesítőt, 1 ek. ecetet, 1 kk. nátrium benzoátot és jól összekeverjük. 1 napig állni hagyjuk, közben többször is megkeverjük. Üvegekbe töltjük, tetejére kevés levet öntünk, lezárjuk és a kamrába végleges helyére tesszük.
A megmaradt meggylé szörpként elfogyasztható.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2012. jún. 27. 06:19
A meggy eltevése nyersen, télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.