Rozamisu recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Szénhidráttartalom 1 adag 16

A Rozamisu hozzávalói:
(4 adaghoz)

6 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg kr. cukornak megfelelő édesítőszer
12 db babapiskóta
1 dl édesített feketekávé
pár csepp keserű mandula aroma
5 dkg étcsokoládé-forgács a tetejére


A Rozamisu elkészítési módja:
A tejből 5 dl-t az édesítőszerrel feltesszük forrni. A pudingport az 1 dl tejjel simára keverjük, majd amikor a tej forrni kezd, hozzáöntjük és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük és félre tesszük. Előkészítünk 4 db üvegtálkát. Az édesített, mandulaaromás feketekávéban megmártjuk egyenként a babapiskótákat, és 1,5 db-ot a tálka aljára helyezünk. Erre kanalazzuk a puding 1/8 részét. Megint 1,5 db megmártott piskóta, majd a maradék puding. Hűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt csokoládé forgácsokkal díszítjük.
Tejszínhabbal tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rozamisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook