Rozamisu recept



(4 adaghoz)
6 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg kr. cukornak megfelelő édesítőszer
12 db babapiskóta
1 dl édesített feketekávé
pár csepp keserű mandula aroma
5 dkg étcsokoládé-forgács a tetejére
A Rozamisu elkészítési módja:
A tejből 5 dl-t az édesítőszerrel feltesszük forrni. A pudingport az 1 dl tejjel simára keverjük, majd amikor a tej forrni kezd, hozzáöntjük és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük és félre tesszük. Előkészítünk 4 db üvegtálkát. Az édesített, mandulaaromás feketekávéban megmártjuk egyenként a babapiskótákat, és 1,5 db-ot a tálka aljára helyezünk. Erre kanalazzuk a puding 1/8 részét. Megint 1,5 db megmártott piskóta, majd a maradék puding. Hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt csokoládé forgácsokkal díszítjük.
Tejszínhabbal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2012. jún. 8. 06:59
A rozamisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.