Mézeskalács, ahogyan én készítem recept
A Mézeskalács, ahogyan én készítem hozzávalói:Tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
3 tojás
5 dkg vaj
15 dkg méz
1 cs. vaníliás cukor
díszítéshez:
12 dkg kristálycukor
1 tojásfehérje
A Mézeskalács, ahogyan én készítem elkészítési módja:
A vajat, a mézet és a cukrot gőz fölött összeolvasztom, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt, hozzáteszem az összes többi hozzávalót és jól összedolgozom. Ezután a tésztát fóliába csomagolom legalább egy napig hűvös helyen pihentetem. A pihentetés után a tésztát, enyhén lisztezett nyújtódeszkán, kb. 2 mm vastagságúra kinyújtom és különféle formákat szaggatok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, tojás sárgájával megkenem, majd 200 fokra előmelegített sütőbe téve, 5-7 perc alatt megsütöm. Általában a színét figyelem, és amikor szép aranysárga, akkor van készen. A díszítéshez a cukrot és a tojásfehérjét habbá verjük és egy alkalmas eszköz segítségével (kinek mi válik be, ki kell tapasztalni: nylon zacskó egy apró lyukkal, habzsák mini lyukú véggel, vagy egy kis ecset) tetszés szerinti mintákat rajzolunk a mézeskalácsokra.
Ha úgy érezzük, nem megy az irókázás, a tojásfehérjés habot egy ecsettel a süteményre kenjük, úgy is szépen mutat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2011. dec. 12. 09:47
A mézeskalács, ahogyan én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.