Hargitai rakott palacsinta recept
A Hargitai rakott palacsinta hozzávalói:8-10 db vastag, sós palacsinta
maradék pörkölt
fűszerek ízlés szerint
2 egész tojás
1 pohár tejföl
fejes saláta
A Hargitai rakott palacsinta elkészítési módja:
A pörkölt-húst ledaráljuk. Beledolgozunk 1-2 egész tojást, még ízlés szerint fűszereket, hogy kenhető masszát kapjunk. A masszával megkent palacsintákat egy jénai tálba lerakjuk. A megmaradt pörkölt-lébe tejfölt keverünk, ezt ráöntjük a palacsintára és forró sütőben átsütjük.
Ha nem maradékból akarjuk készíteni, főzhetünk is pörköltet.
Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Tejfeles fejes salátát adunk mellé.
(Az elnevezést a barátnőmre tekintettel adtam az ételnek, őt hívták így, a recit tőle kaptam, még valamikor a 80-as években.)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2011. jan. 2. 10:48
A hargitai rakott palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.