Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Hargitai rakott palacsinta recept

Hargitai rakott palacsinta recept

A Hargitai rakott palacsinta hozzávalói:
8-10 db vastag, sós palacsinta
maradék pörkölt
fűszerek ízlés szerint
2 egész tojás
1 pohár tejföl
fejes saláta


A Hargitai rakott palacsinta elkészítési módja:
A pörkölt-húst ledaráljuk. Beledolgozunk 1-2 egész tojást, még ízlés szerint fűszereket, hogy kenhető masszát kapjunk. A masszával megkent palacsintákat egy jénai tálba lerakjuk. A megmaradt pörkölt-lébe tejfölt keverünk, ezt ráöntjük a palacsintára és forró sütőben átsütjük.

Ha nem maradékból akarjuk készíteni, főzhetünk is pörköltet.

Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Tejfeles fejes salátát adunk mellé.

(Az elnevezést a barátnőmre tekintettel adtam az ételnek, őt hívták így, a recit tőle kaptam, még valamikor a 80-as években.)


Kategória: Egytálételek receptjei


A hargitai rakott palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook