Borsós tojás pirított zsemlében recept
A Borsós tojás pirított zsemlében hozzávalói:4 zsemle,
50 dkg cukorborsó,
2 dl tejszín,
8 tojás,
5 dkg vaj,
1 csokor petrezselyem,
csipet frissen őrölt fekete bors,
só,
4 paradicsom,
1 kígyóuborka,
1 jégsaláta
A Borsós tojás pirított zsemlében elkészítési módja:
A cukorborsót kifejtjük, megmossuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és félretesszük. A tojásokat feltörjük, és a tejszínnel együtt simára keverjük. A vajat gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd hozzáöntjük a tejszínes tojást, és habverővel folyamatosan kevergetjük, amíg ízlésünknek megfelelő sűrűségű nem lesz. Beletesszük a megfőtt zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, és az egészet jól elkeverjük. A zsemlék kalapját levágjuk, belsejét kikaparjuk, és sütőben vagy serpenyőben ropogósra pirítjuk. A zsömléket megtöltjük a borsós töltelékkel. A megmosott és karikákra vágott paradicsomot, az uborkát, a leveleire szedett jégsalátával és a ropogós töltött zsömlékkel együtt tálra rendezzük, és frissen fogyasztjuk.
Természetesen köretnek másfajta zöldségeket is választhatunk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. dec. 29. 09:31
A borsós tojás pirított zsemlében elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.