Lerakott káposzta recept
A Lerakott káposzta hozzávalói:1 kg kelkáposzta,
só,
2 dl rizs,
30 dkg sertéshús,
bors,
vöröshagyma,
paprika,
zsiradék,
2 pohár tejföl
A Lerakott káposzta elkészítési módja:
A sertéshúst elkészítjük pörköltnek, a kelkáposztát megfőzzük, csíkokra vágjuk. A rizst is megfőzzük, leöblítjük. Tűzálló tálat kikenünk zsírral vagy margarinnal, és sorba lerakjuk az anyagokat. Alulra a káposztát, majd a rizst, utána a pörköltet, egy-két kanál szafttal, hogy ne legyen száraz. Majd így folytatjuk, a következő sornál a rizsre teszünk két kanál tejfölt. Addig rakjuk, míg tart a hozzávalókból, a tetejére tejföl kerüljön és margarin vagy egy kis kanálnyi paprikás zsír. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. dec. 26. 09:11
A lerakott káposzta elkészítési módja és hozzávalói.