Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lerakott káposzta recept

Lerakott káposzta recept

A Lerakott káposzta hozzávalói:
1 kg kelkáposzta,
só,
2 dl rizs,
30 dkg sertéshús,
bors,
vöröshagyma,
paprika,
zsiradék,
2 pohár tejföl


A Lerakott káposzta elkészítési módja:
A sertéshúst elkészítjük pörköltnek, a kelkáposztát megfőzzük, csíkokra vágjuk. A rizst is megfőzzük, leöblítjük. Tűzálló tálat kikenünk zsírral vagy margarinnal, és sorba lerakjuk az anyagokat. Alulra a káposztát, majd a rizst, utána a pörköltet, egy-két kanál szafttal, hogy ne legyen száraz. Majd így folytatjuk, a következő sornál a rizsre teszünk két kanál tejfölt. Addig rakjuk, míg tart a hozzávalókból, a tetejére tejföl kerüljön és margarin vagy egy kis kanálnyi paprikás zsír. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lerakott káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook