Húsos zöldségkocka recept
A Húsos zöldségkocka hozzávalói:50 dkg burgonya (hámozva)
50 dkg darált sertéshús
20 dkg sárgarépa
20 dkg kelkáposzta
2 tojás
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 evők. olaj
1 teásk. pirospaprika
1 mokkásk. őrölt fekete bors
só
petrezselyem
A Húsos zöldségkocka elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát, a megtisztított sárgarépát reszelő durva fokán lereszeljük. A hagymát nagyon apró kockákra vágjuk, a kelkáposztát leveleire szedjük, vastag ereit eltávolítjuk, majd a leveleket egymásra helyezve apró kockára vágjuk. Egy mély tálba helyezzük a felaprított zöldségeket, hozzáadjuk a darált húst. A tojásokat villával felverjük, belekeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát, és ráöntjük a zöldséges egyvelegre. Sózzuk, borsózzuk, pirospaprikával, petrezselyemmel ízesítjük, majd 3 kanál olajat hozzáadva összedolgozzuk a masszát. Közepes méretű tepsibe elkenjük a maradék olajat, belesimítjuk a masszát, tetejét egyenletesen eligazítjuk és alufóliával letakarjuk. Közepes hőfokra előmelegített sütőbe fél órát így pároljuk, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük (még kb. 30-40 perc). Kockára szelve tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. aug. 14. 13:57
A húsos zöldségkocka elkészítési módja és hozzávalói.