Sárgarépa krémleves palacsintametélttel recept
A Sárgarépa krémleves palacsintametélttel hozzávalói:50 dkg sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
1 liter zöldség alaplé
1-1, 5 dl tejszín
olaj vagy margarin
só, fehérbors
Palacsintametélt:
2 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
kevés szénsavas víz
1 kis fej hagyma
1 közepes sárgarépa
petrezselyemzöld
olaj
A Sárgarépa krémleves palacsintametélttel elkészítési módja:
Kevés olajon/ margarinon megfuttatom a karikára vágott sárgarépát, és amint összeesett, a zúzott fokhagymát hozzáadom, amivel még párolom 1 percig. Ha ez kész, mehet bele az alaplé, amivel addig kell gyöngyözve forralni, amíg meg nem puhul a zöldség. Ezután lehúzom a tűzről és botmixerrel összeturmixolom, fölöntöm a tejszínnel és még egy percre mehet a melegre. A tojásokat, az olajat, a tejet és a lisztet elkeverem, annyi szénsavas vizet adok hozzá, hogy a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát kapjak. Sózom, borsozom. A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágom, és mindhármat hozzáadom a tésztához. Kis serpenyőben megsütöm a palacsintákat. Ha kihűltek, feltekerem, és csíkokra vágom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. aug. 12. 13:49
A sárgarépa krémleves palacsintametélttel elkészítési módja és hozzávalói.