Körte-szeder lekvár recept
A Körte-szeder lekvár hozzávalói:60 dkg szeder
50 dkg körte
1 citrom leve
60 dkg cukor
1 cs. dzsemfix extra 2:1
A Körte-szeder lekvár elkészítési módja:
A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük. A körtét szintén megmossuk, lehéjazzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A szedret és a körtét összekeverjük a cukorral, a citromlével és letakarva 3-4 órát állni hagyjuk. Hozzákeverjük a dzsemfixet, és nagy lángon felforraljuk állandó kevergetés mellett. 1-3 percig forraljuk, majd az előkészített tiszta üvegekbe töltjük. Lezárjuk, és pár percre fejtetőre állítjuk az üvegeket. Erre azért van szükség, mert így az üvegekben vákum keletkezik, és visszafordítás után a tető alatti rész steril marad.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. aug. 10. 13:34
A körte-szeder lekvár elkészítési módja és hozzávalói.