Szilvalekvár főzése (nem ég le) recept
A Szilvalekvár főzése (nem ég le) hozzávalói:10 kg kimagozott besztercei szilva, jó érett, ráncos
1 dl 20 %-os ecet
A Szilvalekvár főzése (nem ég le) elkészítési módja:
Ép zománcú edénybe beleöntjük az ecetet, majd körbekenjük vele, hogy az edény falára is kerüljön. Beleöntjük a szilvát és kis lángon 8-10 órát főzzük, keverés nélkül!! Akkor jó, ha a felére esett össze ez idő alatt. Ekkor még 45 percet főzzük, kevergetve, majd köcsögökbe rakjuk, meleg sütőben hagyjuk kihűlni és akkor kötjük le. NEM ÉG LE!
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. júl. 31. 21:57
A szilvalekvár főzése (nem ég le) elkészítési módja és hozzávalói.