Mézes golyók recept
A Mézes golyók hozzávalói:28 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
14 dkg porcukor
7 dkg darált dió
2 ek. méz
2 egész tojás
2 kk. őrölt fahéj
szegfűszeg
A mázhoz:
10 kg porcukor
citromlé
1-2 ek. víz
A Mézes golyók elkészítési módja:
A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, majd jól összegyúrjuk. Dió nagyságú golyókat formálunk belőle, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakunk. Tetejüket hideg vízzel megkenjük és sütőbe téve közepes lángon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Amíg a süti sül, addig elkészítjük a mázat. A porcukrot, a citromlével és a vízzel jól kikeverjük, hogy folyós állagú masszát kapjunk. Miután a mézes golyók kihűltek, tetejüket a már előzőleg elkészített mázzal bevonjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. júl. 25. 21:00
A mézes golyók elkészítési módja és hozzávalói.