Puha mézes süti recept
A Puha mézes süti hozzávalói:* 25 dkg méz
* 10 dkg margarin
* 15 dkg cukor
* 1 egész tojás
* 1 tojás sárgája (a fehérje jó lesz díszítéshez)
* 1 teáskanál őrölt fahéj
* fél teáskanál őrölt gyömbér
* fél teáskanál szegfűszeg
* 1 teáskanál reszelt citromhéj
* 1 teáskanál szódabikarbóna
* egy csipet só
* 1/2 kg liszt
** A mázhoz: 1 tojás fehérje,
* 25 dkg porcukor (azért ilyen sok, mert nagyon keménynek kell lenni, különben nem köt meg.)
A Puha mézes süti elkészítési módja:
Megmelegíted a mézet, (lábosban vagy mikróban) elolvasztod benne a margarint, majd az összes többi hozzávalóval együtt jó alaposan összegyúrod. Hűtőben pihentesd egy éjszakán. Másnap kinyújtod, és tetszőleges formával kiszaggatod. A kinyújtott tészta ne legyen vékony, mert az gyorsan sül, és megkeményedik. Én kb. kisujjnyi vastagra szoktam hagyni. A tésztát megkenheted egy tojás sárgája és egy evőkanál tej keverékével, attól szép fényes lesz a teteje. (szerintem a natúr szebb, én nem kenem meg) Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, (ne túl közel, mert szépen megnőnek) süsd szép pirosra. Ne várd meg, míg barnul a sütőben, mert akkor megkeményedik! Ha a forma széle már sötétedik, akkor kész! Kb. 8-10 perc, előmelegített sütőben, persze a sülési idő a tészta nagyságától- és a sütőtől is függ. Ha kihűlt, a tojás fehérjéből- és a porcukorból kevert jó sűrű, csomómentes mázzal díszítsd! Kilyukasztott nejlonzacskóval szoktam, szerintem így egyszerűbb. A mázba nyomhatsz mandulát, diót vagy színes cukrokat is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hoev, 2009. dec. 23. 19:02
A puha mézes süti elkészítési módja és hozzávalói.