Iboly féle kifli vagy almáslepény recept
Az Iboly féle kifli vagy almáslepény hozzávalói:A tésztához:
40 dkg liszt
18 dkg zsír vagy 22 dkg Rama
1 egész tojás
2 dkg élesztő
1 kefir
pici só és cukor
Az almás töltelékhez:
Kb. 1 kg alma szeletelve, párolva
10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
1 kávéskanál mézes fűszerkeverék
Az Iboly féle kifli vagy almáslepény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összedolgozom, hogy rugalmas kelt tészta legyen. Kb. 1/2 órát kelesztem. Az almát meghámozom, vékony szeletekre vágom, és a cukorral megpárolom, majd hozzáadom a fűszerkeveréket. A két részre osztott tésztát gáztepsi nagyságúra sodrom. Picit megszórom zsemlemorzsával, és ráterítem az almát, ezt is megszórom egy picit a zsemlemorzsával. Légkeveréses sütőben 160 °C-on 25-30 percig sütöm.
Ez a tészta lekváros,- diós,- mákos kiflinek is finom!
Én zsírral szoktam készíteni, mert szerintem omlósabb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hoev, 2009. szept. 21. 20:01
Az iboly féle kifli vagy almáslepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.