Kapros túróslepény recept
60 perc
A Kapros túróslepény hozzávalói:
10 dkg Rama margarin
4 dkg porcukor
4 tojás
15 dkg finomliszt
A TÖLTELÉKHEZ:
25 dkg tehéntúró
2 dkg Rama margarin
3 tojás
10 dkg porcukor
2 dl tejföl
3 dkg búzadara
1 csokor kapor
A Kapros túróslepény elkészítési módja:
A tésztához a puha margarint a cukorral, meg a tojások sárgájával habosra keverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd lazán a margarinos masszába forgatom, és óvatosan hozzákeverem a lisztet is. Egy kb. 20x30-as tepsibe sütőpapírt teszek, és bele simítom a masszát. Közepes lánggal 180 °C-on (légkeverésesnél elég a 160 °C) kb. 10 perc alatt elősütöm. A TÖLTELÉK-hez a túrót, margarint, a tojások sárgáját, a cukrot, búzadarát robot géppel jól kikeverem. Hozzáadom a kaprot és a tejfölt. A kemény habbá vert tojásfehérjét a túrós masszába forgatom, és az elősütött tésztára kenem. A sütőbe visszatéve még kb. 15-20 percig sütöm. Ha nagyon hamar pirul a teteje, akkor mérsékelem a hőfokot.
Ha elkészült, egy kicsit nyitva hagyom a sütő ajtaját, és így hagyom hűlni, majd rácsra borítom.
Langyosan vagy hidegen szeletelem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hoev, 2009. jún. 16. 09:34
A kapros túróslepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.