Mennyei mézes krémes recept
A Mennyei mézes krémes hozzávalói:Tészta:
50 dkg liszt
6 dkg zsír
16 dkg porcukor
2 egész tojás
4 ek tej
4 ek olvasztott méz
1 mk szódabikarbóna
Krém:
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
4 dl tej
4 ek liszt
2 ek porcukor
2 tojássárgája
A Mennyei mézes krémes elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, picit több liszttel ha szükséges, majd 4 cipóra osztjuk kinyújtjuk és a sütő legkisebb fokozatán kb. 8 percig sütjük a lapokat, majd hagyjuk kihűlni. A krém egyik feléhez a 15 dkg vajat, a 20 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A többi hozzávalót folyamatos kevergetés mellett sima krémmé főzzük, majd amikor kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel. Ezzel kenjük meg a lapokat. A legfelső lapra nem kell krém, azt jól megszórjuk porcukorral, majd 1-2 napig hűvös helyen állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljon a tésztája. Jó sütést kívánok! :)
A lapokat én a tepsi hátára terített sütőpapíron szoktam sütni. Így sokkal egyszerűbb...
Mi egyszerűen imádjuk, tepsiszámra tudnánk enni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 51cb72b771, 2009. jún. 15. 16:42
A mennyei mézes krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.