Amerikai csokis keksz - az igazi! recept


20 dkg liszt
3 csapott teáskanál sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg puha vaj
2 tojás
10 dkg apróra vágott mogyoró
10 dkg apróra vágott étcsoki
Az Amerikai csokis keksz - az igazi! elkészítési módja:
A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, vajat és a tojásokat robotgéppel összekeverjük, majd hozzá fakanállak a mogyorót és az étcsokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire 2 teáskanállal inkább magasabb, mint szélesebb halmocskákat teszünk, egymástól azért távolabb, mert a melegtől a vaj miatt kicsit szétterül. 200°-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, sütőrácson hagyjuk kihűlni!
Én dupla adagot szoktam csinálni (mindenből duplán veszünk, kivéve az étcsoki, abból min. 3 táblával, de van, mikor 4 táblát teszek bele).
Nem szoktam bele mogyorót tenni, de ízlések és pofonok! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 51cb72b771, 2009. márc. 18. 10:39
Az amerikai csokis keksz - az igazi! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.