Sajtos-mákos rudak recept
A Sajtos-mákos rudak hozzávalói:20 dkg rétesliszt
20 dkg sima liszt
25 dkg Rama margarin
1 tojás sárgája
1 dl tejföl
4 evőkanál mák (nem darált!)
8 dkg reszelt sajt
1 csapott evőkanál só, ill. ízlés szerint
Tetejére szezámmag
A Sajtos-mákos rudak elkészítési módja:
A két féle lisztet összekeverem a sóval, a mákkal, a reszelt sajttal, majd összemorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a tejfölt, a tojás sárgáját, és összegyúrom. Kisujjnyi vastagságúra kisodrom, megkenem tojással, megszórom szezámmaggal vagy reszelt sajttal. Pizza szeletelővel formás csíkokat vágok, előmelegített sütőben (légkeveréses, alsó-felső sütés) 160 °C-on kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütöm.
Ha nem légkeveréses a sütő, akkor 180 °C-on lehet sütni.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Hoev, 2009. jún. 1. 18:54
A sajtos-mákos rudak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.